Centrul «Aurora» Vaslui si-a schimbat denumirea în Centrul «Elisabeta Polihroniade»

16.01.2015

 

Consiliul Local Vaslui a aprobat schimbarea denumirii Centrului Scolar de Educatie Incluzivã „Aurora” în Centrul Scolar de Educatie Incluzivã „Elisabeta Polihroniade”. Schimbarea denumirii începe cu anul scolar 2015 – 2016 si a fost motivatã prin faptul cã soala va deveni centru-pilot pentru introducerea sahului în scoli. De altfel, nouã elevi ai scolii sunt sportivi legitimati la Federatia Românã de Sah, iar rezultatele obtinute la concursurile de profil sunt din cele mai bune.

Din anul 2009, Centrul „Aurora” Vaslui organizeazã anual Concursul National de Sah „Cupa 1 iunie”, cu arbitrajul Marii Maestre Internationale de Sah Elisabeta Polihroniade. În anul scolar 2015 – 2016, în unitate vor functioa 22 de clase cu un numãr de 189 elevi, clasele I-X, învãtãmânt gimnazial, pentru elevi cu deficiente usoare/moderate si deficiente severe/grave. Unitatea de învãtãmânt este dotatã cu 22 sãli de clasã, o salã de sport, salã de kinetorerapie, teren de sport, cabinet de psihologie si consiliere scolarã etc. Scoala a fost înfiintatã în anul 1975 si a functionat la început cu internat, cantinã, centralã termicã, sãli pentru terapii etc.

 

 

sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2015/01/centrul-aurora-vaslui-si-a-schimbat-denumirea-in-centrul-elisabeta-polihroniade.html

Please reload

Posturi recente
Please reload

Arhivă
Please reload

© 2017 by SoftHardExpert. CSEI ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui