Elisabeta Polihroniade, patron de şcoală

02.06.2015

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Vaslui o are ca patron spiritual pe marea maestră internaţională de şah Elisabeta Polihroniade.

 

La 80 de ani, Elisabeta Polihroniade a devenit patroana spirituală a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Vaslui. Regina şahului este de mai bine de cinci ani prietena copiilor cu dizabilităţi şi păstoreşte la Vaslui un concurs naţional de şah care îi poartă numele. Marea maestră internaţională a participat la momentul tăierii panglicii inaugurale, fiind întâmpinată de zeci de iubitori ai sportului minţii. Emoţiile au fost destul de mari, ţinând cont că directoarea Doiniţa Grigore i-a înmânat Elisabetei Polihroniade cheia şcolii, pentru a avea acces de câte ori doreşte.
“Am să vin cu mare plăcere aici pentru că mereu m-am simţit bine, am întâlnit oameni buni şi este o onoare să păstoresc o asemenea şcoală”, a spus Elisabeta Polihroniade.


Marea maestră internaţională este o promotoare a introducerii şahului ca disciplină în şcoli: “Sunt foarte fericită că şahul a devenit o disciplină şcolară. Este visul vieţii mele de cel puţin 20 de ani. Este bine să se introducă şahul în şcoală pentru că îi ajută pe copii în gândire, să socializeze. Ei trebuie să fie obişnuiţi de mici cu tabla de şah, cu piesele, apoi vor decide singuri dacă vor urma mai departe şahul”.


Imediat după tăierea panglicii inaugurale, a avut loc cea de-a şasea ediţie a Campionatului Naţional Şcolar de şah “Cupa Elisabeta Polihroniade”, care a adunat zeci de copii din toată ţara.

 

sursa: http://obiectivvaslui.ro/elisabeta-polihroniade-patron-de-scoala/

Please reload

Posturi recente
Please reload

Arhivă
Please reload

© 2017 by SoftHardExpert. CSEI ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui