CAMERA DE STIMULARE SENZORIALĂ PENTRU COPIII CU DIFERITE TIPURI DE DEFICIENȚE ȘI TULBURĂRI ASOCIATE

19.04.2019

      Joi, 18 aprilie 2019, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă  „Elisabeta Polihroniade”, Vaslui a fost inaugurată Camera de stimulare senzorială, o nouă modalitate de terapie în care se stimulează dezvoltarea senzorială (auz, văz, gust, miros, atingere, echilibru), coordonarea oculo-motorie, dezvoltarea limbajului și relaxare. Acest tip de terapie este de mare necesitate în cazul copiilor cu diferite tipuri de deficiențe și tulburări asociate, precum cele din spectrul autist, sindrom Asperger, retard mintal, întârziere în dezvoltare, ADHD (tulburări de atenție),  tulburări de limbaj, dificultăți de învățare, afecțiuni psihice, tulburări de comportament, patologii genetice etc. Camera este dotată cu echipamente specifice precum: trambulină, hamac lateral, hamac rotativ, minipiscina cu bile, sisteme interactive de lumini, sistem audio, seturi de motricitate fină, bârnă, „pietre de râu” pentru dezvoltarea echilibrului, saltea cu apă,  set senzorial tactil si proprioceptiv etc.    

     Beneficiile stimulării senzoriale se resimt în creșterea gradului de autonomie și control, creșterea capacităților cognitive, a încrederii în sine, ajută la reducerea agresivității și dezvoltă comportamentele pozitive.   

      „Ideea aceasta, de a avea o cameră senzorială, a apărut în urma vizitei pe care am avut-o la Școala Specială din Pașcani, școală cu care avem o colaborare foarte frumoasă. Acolo am văzut pentru prima dată o astfel de sală. Așa am început demersurile privind fundamentarea făcută către Consiliul Județean, Vaslui. Totodată, am trimis un coleg de-al nostru la formare, în așa fel încât acesta să știe ce se întâmplă într-o astfel de sală multisenzorială. În urma demersurilor făcute, am primit banii pentru a realiza această cameră, cu o dotare suficientă pentru a lucra cu copiii cu deficiențe de intelect pe care îi avem instituționalizați la noi. Pentru realizarea acestei investiții trebuie să mulțumim în mod special Consiliului Județean, Vaslui, care a alocat fondurile necesare, în jur de 50 000 lei”, a declarat doamna director, Cătălina-Elena Amarandei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.vremeanoua.ro/camera-de-stimulare-senzoriala-pentru-elevii-cu-autism-din-vaslui#disqus_thread

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Posturi recente
Please reload

Arhivă
Please reload

© 2017 by SoftHardExpert. CSEI ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui